TOPlist
Doporučit na e-mail


Váš email:

Na email:



Nahlásit chybu

URL:

Email:

Popis:

Ve VIDEO sekci se nachází přes 20 000 článků, které jsou přehledně rozděleny do 14 kategorií. Každý den přibývají do této sekce nové příspěvky. V kategoriích obrázky naleznete obrázkové galerie.

Proč kosatky útoč
Z izolovaného územ
TOP 5 – Opuštěn

Sekci OBRÁZKY je, jak název napovídá, plná obrázků. Obrázky přidávají jednotliví návštěvníci a systém je rozděluje do jednotlivých kategorií. Nechybí zde Kreslené vtipy či Originální předměty.

Sekce VTIPY nemůže na zábavném serveru jako je Loupak.cz chybět. Čeká na Vás přes 15 000 vtipů rozdělených do 37 kategorií. Speciální prostor je také věnován Chucku Norrisovi. Budeme velice rádi, když přidáte i Vy svůj oblíbený vtípek


Osm hobitů

Smrtka v nemocnici

Bílá nevěsta

Blondýna

Mezi námi děvčaty

Když jde žena spát
Nepřehlédněte
Svátky a oslavy
Mimozemšťané a vesmír
Různí lidé
Počítače
Televize a filmy

Sekce CITÁTY je velmi rozsáhlá databanka citátů, kde každý den přibývají nové a nové příspěvky od našich návštěvníků. V tuto chvíli obsahuje přes 13 000 citátů od více jak 2 000 autorů tématicky rozdělených do 47 kategorií.







Nepřehlédněte
Bolest
Milování
Hlad
Bůh
Manželství

Loupak.cz myslí i na hráče, máme pro ně sekci HRY, která slouží k odpočinku. Každý týden se koná turnaj ve speciálních hrách, které umí odeslat výsledky. V tuto chvíli na Vás čeká přes 1 750 her rozděleno do 24 kategorií.


3 Card Moe

Ball And Boxes

Angel and Devil

Airport Security
Týdenní turnaj
1. punticek601415
2. Longer1353
3. padavka1335
4. pepca1150
5. mirmar975
Poslední výsledky
5. 11. 2021 m_Leo - Umbrella Trick
5. 11. 2021 m_Leo - Doof Blocks
30. 9. 2021 m_Leo - Bubble Blast 3 - Time Trial Mode
19. 8. 2021 m_Leo - Brilliant Blocks
15. 8. 2021 m_Leo - Cucaracha

Na facebooku jsem dorazil na tento velmi dojemný příběh. Otec Rick Hoyt a jeho syn Rick jsou opravdoví bojovníci. Přes Rickovo těžké postižení dokázal tento Hoyt Team zdolat nejtěžší triathlon na světě Iron Man na Havajských ostrovech. Našel jsem pro Vás celý příběh a také video.


Příběh začal se v roce 1962, když se manželům Judy a Dickovi Hoytovým narodil první syn Rick. Bohužel při porodu měl obtočený pupečník kolem krku a tak byl mírně přidušen. Došlo k poškození mozku s následnou diagnózou dětská mozková obrna. Tehdy bylo rodičům malého Ricka doporučeno dát syna do ústavu, protože bude velmi silně postižený.

Hoytovi se ale svého syna nevzdali. Snažili se mu plně věnovat, dávat mu totéž, co jeho dvěma mladším bratrům. Rick má quadruspastickou formu DMO, není schopen volních pohybů, ani artikulované řeči. Rodiče se snaží, bojují za jeho práva a dosahují toho, že Rick může studovat normální školu. Jak říká jeho matka: podívejte, jaký má pohled – zkuste mu říct nějaký vtip a uvidíte, že rozumí, a tak psycholog, který o Rickovi hovoří jako o nevzdělatelném, posléze uznává, že mozek Ricka funguje normálně.

A tak Rick chodí do normální školy, jeho matka se vzdělává ve speciální pedagogice. A dělá mnoho pro to, aby Rick posléze dostudoval na Bostonské univerzitě. Posléze se podaří získat speciální počítač, díky kterému je Rick schopen komunikovat se světem. Jeho první slova zněla – Go Bruins!!! Píše se rok 1977 a ve finále Stanley Cupu jsou právě Boston Bruins a Montreal Canadiens.

V roce 1977 se Dick na Rickův popud poprvé účastní charitativních běžeckých závodů na podporu dítěte ze školy, do které chodí Rick. Dick, do té doby čtyřicetiletý nesportující příslušník Národní gardy, se s Rickem účastní běhu na pět mil. Běží a před sebou tlačí vozík, na kterém sedí jeho syn Rick. Jak sám vzpomíná, tehdy to byl on, kdo si připadal jako postižený. Po závodě se mu dostává snad té nejsilnější motivace, jakou otec postiženého syna může dostat, když mu Rick říká, že během závodu se cítil, jako by nebyl nijak handicapovaný. A od toho to data se pomalu rozvíjí v podstatě závratná sportovní kariéra, která trvá do současnosti.

Kariéra, během které se Hoytovi pod hlavičkou Team Hoyt účastní stovek závodů, postupně na delší tratě, prošlapávají si cestu na závody tam, kde je nechtějí pustit na start. Třeba oficiální účast na Bostonském maratonu se jim daří asi až na třetí pokus – dvakrát se účastní „načerno“ (mimochodem Dick musel s vozíkem před sebou splnit limit, jako by běžel jeho syn). Postupem času přibírají další disciplíny a po čtyřech letech běhání maratonů přijímají další výzvu, kterou je triatlon, včetně toho nejdelšího.

Dick plave a Rick je v malém gumovém člunu, který jeho otec táhne za sebou. Na kole Rick sedí ve speciální sedačce na přední vidlici. V roce 1989 se prvně vydávají na Hawai. A absolvují prvního havajského ironmana. V roce 1992 spolu absolvují běžecko-cyklistický přejezd napříč Spojenými státy, kdy během 45 dnů překonávají 6042 km. Jezdí na běžkách, lezou spolu po horách. Jsou v podstatě posedlí sportem.

I dnes, v době, kdy Rickovi je 45 a Dickovi o dvacet dva více, se aktivně účastní závodů, věnují mnoho času své nadaci založené v roce 1992, jejímž cílem je zlepšení kvality života tělesně postižených, jejich integrace do běžného života a osvěta jejich životě a snaha o změnu jejich společenského vnímání. Dnes nám to přijde takřka normální, že postižení žijí samostatný život, navštěvují běžné školy, a myslím, že Hoytovi pro tohle udělali strašně moc. Vím, že hlavně ve Spojených státech, ale tenhle inspirující příklad překoná každé hranice…

Rick v současnosti žije sám ve svém apartmánu a pracuje v Bostonu, občas k němu dojíždí jeho otec, občas osobní asistent. Dick překonal slabý srdeční infarkt. Dle vyjádření lékařů jen díky tomu, že jeho srdce je tak trénované. Dick odešel z armády a po rozchodu s Judy žije v Massachusetts. [článek ze serveru behej.com]

-
Hlasovalo 550 lidí
+345
-205
+140
+
This text will be replaced
Reklama



Před 31 dny
Zhlédnuto
Pokládka zámkové dlažby
Před 32 dny
Zhlédnuto
Brutální záplavy vs. traktor
Před 38 dny
Zhlédnuto
Nejtěžší trik na BMX na světě
Před 53 dny
Zhlédnuto
Skoky přes švihadlo v Asii
Více informací o seriálu: Galerie borců

Mohlo by vás také zajímat

Zajímavý trik se svíčkou
 
    
Nehoda na motorce v zatáčce - 2 mrtví
Další článek

Zjistili jsme, že si blokujete reklamy

Prosím, vypněte si AdBlock pro Loupak.cz. Reklamy jsou zdroj financí, které potřebujeme k provozu. Díky nim může tenhle web vypadat tak, jak ho máte rádi.